Uppesittarkväll med Stefan Sandberg & Tommy Kotter Quintet

23 december/ 20:30 – 22:30

Det utlovas en magisk uppesittarkväll på UtopiaJazz med några av Göteborgs starkaste musikprofiler i Julklappssäcken nämligen Stefan Sandberg och Tommy Kotter.
Både Stefan och Tommy är födda och uppvuxna i Borås men sedan många år bosatta och verksamma i Göteborg.
Stefan är något av en multiinstrumentalist och har arbetat mycket som teatermusiker vid bl.a Göteborgs Stadsteater, Dramaten, Nationalteatern, Angeredsteatern, Atelierteatern.
Han har även turnerat eller gjort skivinspelningar med exempelvis Peps Blodsband, Sven Zetterberg, Ike Turner, Jimmy Dawkins, Earl Thomas, Carl- Einar Häckner, Laleh Pourkarim, Anna Järvinen och Docenterna.
Tommy är bl.a känd för mångårig medverkan i Bohuslän Big band och han har spelat tillsammans med bl.a Jerry Bergonzi, Steve Swallow, Low Solloff, Bob Mintzer, Clark Terry och som fast medlem i Kjell Jansson Quartet, Roland Keiser Quartet, Peter Jansson Trio. Tommy undervisar även på Hvidtfeldsta Gymnasiets estetiska program och det är många unga musiker som vittnar om Tommys stora betydelse för hur de har utvecklats och inspirerats till professionella musiker.

 

Det bjuds på finfina jazziga julklappar och även ett och annat bluespaket. Kvintetten består av följande eminenta lineup:
Stefan Sandberg – sax gitarr sång
Anders Bäck – sax
Tommy Kotter – piano
Hans Westling – bas
Henrik Wartel – trummor

 

___

Entré 100:-
Student 50:-

TIS – TOR 17 – 23 OCH FRE – LÖR 16 – 01 | KARL JOHANSGATAN 6 GÖTEBORG | INFO@UTOPIAJAZZ.COM | +46768941124