Rubem Farias Trio Feat. Louise Palmstierna

7 oktober/ 20:30

Den världsberömde multiinstrumentalisten Rubem Farias från Salvador, Bahia har satt samman kvällens konstellation. Rubem är en talangfull musikskapare och en sann mästare på både elbas och kontrabas. Han är dessutom en lysande kompositör och arrangör. Han har turnerat världen runt många gånger. Han ger konserter, undervisar workshops och master Classes. Han har samarbetat och turnerat med bl.a Mike Stern, Randy Brecker, Nils Landgren, Magnus Lindgren, Filo Machado.
Rubem och Göteborgspianisten David Bäck har ett mångårigt samarbete bakom sig här i Sverige men de har även turnerat tillsammans i Brasilien. David som är väl känd för Göteborgspubliken har även han stor internationell erfarenhet från turnerande bl.a i Afrika och Mellanöstern vilket också avspeglas i hans rika och mångfacetterade uttryck som pianist.
Trumslagaren Anders Kjellberg är en av Sveriges främsta jazzmusiker bla känd för sin medverkan i Radiojazzgruppen, Rena Rama, Lars Jansson Trio, Jazz Baltica mfl. Anders är även han verksam internationellt med turnerande i Asien, Europa och NordAmerika.

”Hon är en skatt som skimrar och berör”
Några ord om Louise Palmstiernas sällsamma förmåga att fånga lyssnarens både öron och hjärta med sin stora jazzröst tydligt kryddad med både soul och blues. Debutskivan kom just som pandemin bröt ut och tonen tystnade men nu är det dags att väcka den till liv på Utopias scen dit hon kommer med vännen Rubem Farias vid sin sida som del av ett lysande band.
Det blir en själfull och svängig kväll fylld av musik och ord som värmer, välkommen!

 

Louise Palmstierna – Sång & prat
Rubem Farias – Bas
David Bäck – Piano
Anders Kjellberg – trummor

___

Entré 120:-
Student 60:-

Köp konsertbiljett

TIS – TOR 17 – 23 OCH FRE – LÖR 16 – 01 | KARL JOHANSGATAN 6 GÖTEBORG | INFO@UTOPIAJAZZ.COM | +46768941124