Jazz & Storytelling Stefan Forssén

7 NOVEMBER/ 20:00

Jazz & Storytelling är en serie där UtopiaJazz vill presentera några musiker som har haft stor betydelse för Göteborgs jazzscen där vi får möjlighet att lyssna till deras musik men även höra dem berätta om erfarenheter och minnen från deras karriärer. Som nummer två ut i denna serie under hösten är pianisten, kompositören och bandledaren Stefan Forssén som har haft enormt stor betydelse för den Svenska jazzscenen i allmänhet och för Göteborgs jazzscen i synnerhet. Hans kreativitet och starkt personliga uttryck har manifesterats i många olika sammanhang men gruppen Änglaspel som Stefan bildade 1976 kan man nog betrakta som Kronjuvelen i hans konstnärliga Skattkammare. Änglaspel startade som en trio men har sedermera formerat sig som septett.
Stefan har även skrivit en hel del musik för Kör och Körsångare landet runt hittar såväl enkla melodier som rejäla utmaningar bland hans verk.
I många år har Forssén bl.a samarbetat med Göteborgs kammarkör, kören Ymna i Hagakyrkan och kören Lonevox i Köpenhamn.
Forssén arbetar också fortlöpande med barnkörer – gärna många på en gång.
Han är en varm vän av Lennart Hellsings diktkonst och har tonsatt ett stort antal av hans verser. Många av dem finns samlade på skiva och i bokform under titeln Tusen-och-en-natt-visor.
I själ och hjärta är Forssén romantiker och hans musikaliska uttryck spänner mellan dramatiska utspel och spröd skönhet.
När han inte spelar eller komponerar kan man hitta honom med näsan över ett schackproblem eller möjligen i färd med att försöka lösa nåt matematiskt mysterium.
Denna afton på UtopiaJazz får vi möta Stefan Forssén tillsammans med originaluppsättning av Änglaspel från 1976 nämligen Matz Nilsson och Anders Kjellberg med sig har de även sopransaxofonisten Mikael Godée som tidigt blev en oerhört viktig karaktär i den utvidgade version av Änglaspel.

 

Stefan Forssén – piano
Matz Nilsson – bas
Anders Kjellberg – trummor
Mikael Godée – sopransaxofon

___

Entré 120:-
Student 60:-

Köp konsertbiljett

TIS – TOR 17 – 23 OCH FRE – LÖR 16 – 01 | KARL JOHANSGATAN 6 GÖTEBORG | INFO@UTOPIAJAZZ.COM | +46768941124