Jazz Möter – Carolina Wallin Perez

23 mars/ 20:00

Jazz Möter! är en ny konsertserie på UtopiaJazz där en jazztrio möter artister från andra stilar för att göra en för kvällen unik konsert där Jazz Möter en artist helt enkelt. Artistens egen musik i jazztappning presnteras såväl som instrumentala nummer av trion.

Med tre skivor i bagaget har Carolina Wallin Pérez vandrat från svala tolkningar av Kents pärlor, via indiepop för att slutligen landa i en mer elektrifierad värld. Debuten Pärlor och Svin 2009 nådde plats 23 på den svenska albumlistan och singeln Utan Dina Andetag hamnade på plats 30 på den svenska singellistan (kuriosa: i skrivande stund är den uppe och nosar på 20 miljoner streams på Spotify!).

På andra albumet Där vi en gång var gav Carolina för första gången ut egenkomponerad musik. Med det kammade hon hem pris för Årets Textförfattare på Manifestgalan 2013.

För att fira debutens 10-årsjubileum valde Carolina att 2019 återigen tolka kent med en singel. På den engagerade hon den 120 personer stora kentkören (en kör fylld av kentfans som bara sjunger kentlåtar), vars maffiga resultat kan höras på singeln Förlåtelsen.

Utöver sin karriär som artist jobbar Carolina flitigt som musiker bakom andra artister, just nu är hon ute på konserthusturné med Petter. Andra artister som hon jobbar/jobbat med flitigt är just gruppen Kent, samt Weeping Willows, Petra Marklund, Clara Klingenström, Smith & Thell, Ana Diaz, Shout Out Louds och många många fler.

I den här upplagan av Jazz Möter presenterar hon sin egen musik tillsammans med husbandet bestående av John Holmström-Piano, Donovan von Martens-Bas och Maria Dahlin-Trummor.

___

Entré 100:-
Student 50:-

TIS – TOR 17 – 23 OCH FRE – LÖR 16 – 01 | KARL JOHANSGATAN 6 GÖTEBORG | INFO@UTOPIAJAZZ.COM | +46768941124