Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ward-Grim-Jonsson Trio

26 april @ 20:00 - 22:00

Ett nytt spännande sammarbete med tre fenomenala göteborgsmusiker i klassiskt orgeltrioformat gör sin debutkonsert på Utopia Jazz. Trion spelar mestadels rykande färsk originalmusik från medlemmarna med några inslag av väl valda jazz hits från den stora amerikanska låtskatten.

Tobias Grim kommer ursprungligen från Vänersborg och är en av Göteborgs mest spännande gitarrister. Han hörs i många sammanhang och inom många olika stilar. Musiktidningen Lira skrev i samband med utgivningen av Tobias debut skiva Brazil Lines: ”Mycket flyhänt och inspirerat gitarrspel får vi oss till livs, Tobias Grim borde efter debuten bli en välanlitad musiker”

Simon Jonsson är en hammondorganist baserad i Göteborg. Han har studerat improvisation och jazz vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Under sina studier så åkte han till New York och Los Angeles för att ta lektioner av hammondorganisterna Larry Goldings, Ben Patterson and Brian Charette. Han har gjort många konserter i och projekt i Sverige med flera välkända namn som Rolf Jardemark, Adam Ross, Ulf Bandgren, Samuel Olsson, Fredrik Kronqvist med flera. Hans musik är influerad av jazzorgel traditionen med sina rötter skapade av Jimmy Smith med sina starka Blues influenser och tunga groove.

Ossian Ward har de senaste åren gjort sig ett namn som en intressant och lyhörd musiker på den svenska jazzscenen. Mest frekvent i hemstaden Göteborg har Ossian även kunnat höras en hel del i Danmark och ute i Europa – oftast trakterande trumsetet men också som gitarrist, pianist liksom kompositör och producent. Även om jazzen utgör hans musikaliska bas har han ofta hörts spela pop, frijazz, hiphop – och det är nog just bredden och lyhördheten för olika uttryck som utmärker Ossian som musiker.

Simon Jonsson: Hammondorgel
Tobias Grim: Gitarr
Osian Ward: Trummor

_
Entré 100 :-
Student etc 50:-

Detaljer

Datum:
26 april
Tid:
20:00 - 22:00