Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Svante Söderqvist Trio & Friday Late Night Jamsession

16 september @ 20:30 - 22:30

Basisten och cellisten Svante Söderqvist har under sina dryga femton år som professionell musiker gjort sig känd som en av Sveriges främsta jazzbasister. Han har under åren arbetat och spelat in skivor med en lång rad svenska jazzartister och musiker, däribland Rigmor Gustafsson, Margareta Bengtson, Nils Landgren, Magnus Lindgren, Claes Jansson, Carin Lundin, Joakim Milder, Mathias Algotsson, Klas Lindquist med flera.

Sedan 2018 har Söderqvist format sin första helt egna ensemble där han spelar både kontrabas och cello och där han även komponerar all musik, något som har varit en vision och målsättning under många år. Med sig i projektet har han de mångårige kollegorna Adam Forkelid och Calle Rasmusson på piano respektive trummor. Trion har spelat ihop i många olika konstellationer genom åren vilket gör att gruppen är väldigt samspelt trots att just denna ensemble är nystartad. Musiken är mycket personlig med tydlig melodisk och rytmisk utgångspunkt och med element från både jazz, folkmusik och klassisk musik och Forkelid och Rasmusson gör ett stort avtryck i musiken genom bländande musikalitet och spelskicklighet.
Genom att använda stråkspel på både kontrabas och cello och även sjunga skapar Söderqvist ett varierat solistiskt uttryck vilket gör att den lilla sättningen känns varierad och lekfull. I slutet av maj 2019 spelades debutskivan in och den kommer att släppas i mars 2020 på skivbolaget Prophone/Naxos.

Med stöd av Knutpunkt & GAC.

_
Entré 100:-
Student etc 50:-

_
Friday Late Night Jamsession
kl.23
Fri Entré

Detaljer

Datum:
16 september
Tid:
20:30 - 22:30