Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

LUNDBERG VSOP

30 april @ 20:30 - 23:00

Basisten Johannes Lundberg har på senare år mest förekommit i folk- och barocksammanhang, men har alltid stått stadigt med minst ett ben i jazzen. Genom åren har han spelat med musiker som Billy Cobham, Lina Nyberg, Anders Hagberg, Norrbotten Big Band och Jeanette Lindström. Han spelar också i norske pianisten och kompositören Jon Balkes grupp Siwan, som i dagarna släpper ett nytt album på skivbolaget ECM. Gruppen Milder PS, som han driver tillsammans med saxofonisten Joakim Milder är grammisnominerade nu i år.

Här på Utopia samlar Johannes några favoritmusiker som spelar ihop för första gången.

Saxofonvirtuosen Alberto Pinton, bördig från Italien, men sen många år bosatt i Stockholm, är kanske mest känd för Göteborgspubliken som medlem i Bohuslän Big Band, men driver också flera egna projekt och har släppt inte mindre än 16 plattor i eget namn.

Energiske trummisen Julia Schabbauerhar turnerat i Europa, USA och Indien med band som Olimpias Orkan, Cats and Dinosaurs och artisten Sean Banan(!). Hon är också medlem i saxofonisten Thomas Backmans fantastiska grupp, som fått mycket uppmärksamhet de senaste åren.

Gitarristen Mats Eriksson har i många år varit Daniel Lemmas trogne följeslagare och har också bland andra Simbi, Jaqee, Jenny Willén och Göteborgs kammarkör på CV:t. Hans unika kombination av att som improvisatör ha en helt egen röst och att som ackompanjatör få ut det bästa av sina medmusiker gör honom till en idealisk ”side-man”, men han har också släppt ett album med eget band.

En kväll där spontanitet, groove och lekfullhet står i fokus utlovas

_
Entré 100 :-
Student etc 50 :-

Detaljer

Datum:
30 april
Tid:
20:30 - 23:00