Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

John Holmström Trio

27 augusti @ 20:30 - 22:30

Den här trion spelar musik av John Holmström som efter att ha bott i Stockholm, Trondheim och Oslo återigen är en Göteborgsbaserad pianist. John har släppt och medverkat på många album inom ett brett spektra av improviserad musik. Från fri improvisation till hard bop och modern jazz. John har en öppenhet för alla sorters musik och genrer och letar influenser från många olika håll. Nyfikenheten har lett till att han under de senaste 15 åren spelat med en uppsjö av musiker från olika länder och turnerat flitigt i hela Europa och även Japan.

En pianotrioskiva i eget namn är ju kanske det läskigaste som går att göra. Men februari 2022 var det äntligen dags. Skivan Mjuka Värden som innehåller sju kompositioner av Holmström släpptes.

Tanken var att skriva rätt upp och ned utan att bedöma, att göra lätt musik som känns genuin. Lira tillsammans och göra något bra av det hela. Tack vare legendariska musiker och den legendariska ljudteknikern Åke Linton (och mastring Jonas Kullhammar) blev skivan en ärlig inblick i vad John är just nu och en stund till. Sen får vi se

I bandet har han gott sällskap av ett ytterst välrenommerat komp.

Yasuhito Mori, som man kanske känner igen från såväl Toots Thielemans band likaväl som Stan Getz Quartet.

Den andra musikern är trummisen Henrik Wartel som är en av de mest erfarna jazztrummisarna i Sverige, känd för sitt arbete med bl.a. Eje Thelin och Roland Kejser, och många många fler.
Det erfarna kompet uppnår det Holmström ville åstadkomma med det här bandet Att skapa musik, genom enkelhet och ett organiskt och personligt ljud.

John Holmström-Piano
Yasuhito Mori-bas
Henrik Wartel-Trummor

_
Entré 100:-
Student etc 50:-

Detaljer

Datum:
27 augusti
Tid:
20:30 - 22:30