Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Jazz & Storytelling med legenden Sven -Eric ”Svenna” Dahlberg

25 oktober @ 20:00 - 22:00

Jazz & Storytelling är en serie där UtopiaJazz presenterar några musiker som har haft stor betydelse för Göteborgs jazzscen där vi får möjlighet att lyssna till deras musik men även höra dem berätta om erfarenheter och minnen från deras karriärer. Vid detta tillfälle får vi stifta närmare bekantskap med pianisten, kapellmästaren, arrangören och kompositören Svenna Dahlberg.
Svenna blev tidigt en viktig pianist på Göteborgs jazzscen inte minst då han vid flera tillfällen ingick i husbandet som ackompanjerade de stora Amerikanska jazzmusikerna, bl.a Dexter Gordon som spelade på den legendariska Jazzklubben JazzArtdur under 60 och 70-talet. Han är ju kanske mest känd för sitt samarbete med Sonya Hedenbratt, som han ackompanjerade i närmare 30 år. Svennas karriär har en enorm bredd och han har medverkat i väldigt många TV – produktioner exempelvis Jubel i Busken, Låt Hjärtat va med, På Spåret osv.
Han har samarbetat mycket med Tomas von Brömsen och arbetat med olika musikprogram på Göteborgs Operan. En period var han ordförande i Jazzföreningen Nefertiti. Svenna har med sitt stora kontaktnät och sin breda kunskap haft stor betydelse för jazzen i Göteborg och lyckats sprida jazzen ut till en större publik. Till denna afton på UtopiaJazz har Svenna lyckats samla ihop ett fantastiskt band bestående av några av Göteborgs främsta och mest meriterade musiker.

Sven – Eric Dahlberg – Piano
Erik Gullbransson – Sång
Viktor Turegård – Bas
Bengt – Åke Andersson – Trummor

_
Entré 100 :-
Student 50 :-

Detaljer

Datum:
25 oktober
Tid:
20:00 - 22:00