Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

HammondJazz (Jonsson-Ward-Liftig) & Friday Late Night Jamsession @ SOMMARUTOPIA

1 juli @ 20:30 - 22:30

Simon och Ossian lärde känna varandra under sina musikstudier på högskolan för scen och musik här i Göteborg och har sedan dess spelat ihop otaliga gånger i olika sammanhang. Ikväll har de slutit upp med en av Göteborgs mest folkkära och inbitna jazzsaxofonister Eric Liftig för att göra konsert. Kvällen kommer bjuda på musik från skivbolaget blue notes stora låtskatt med låtar av bla Hank Mobley, Lee Morgan och Herbie Hancock.

Eric Liftig är uppvuxen i Miami, Florida där han ägnade dagarna åt surfing och nätterna åt att öva tenorsaxofon. Han släppte senare surfingen och började studera jazz på Berkley i Boston. Några år senare så flyttade han till Sverige och är nu en viktig del av Göteborgs Jazzliv både som musiker och arrangör för sin egna jazzklubb. Förutom att vara en fenomenal saxofonist så är han även en storyteller av rang och bjuder publiken på historier om jazzens hjältar som han träffat sena nätter på jazzklubbarna i USA.

Simon Jonsson är en hammondorganist baserad i Göteborg. Han har studerat improvisation och jazz vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Under sina studier så åkte han till New York och Los Angeles för att ta lektioner av hammondorganisterna Larry Goldings, Ben Patterson and Brian Charette. Han har gjort många konserter i och projekt i Sverige med flera välkända namn som Rolf Jardemark, Adam Ross, Ulf Bandgren, Samuel Olsson, Fredrik Kronqvist med flera. Hans musik är influerad av jazzorgel traditionen med sina rötter skapade av Jimmy Smith med sina starka Blues influenser och tunga groove.

Ossian Ward har de senaste åren gjort sig ett namn som en intressant och lyhörd musiker på den svenska jazzscenen. Mest frekvent i hemstaden Göteborg har Ossian även kunnat höras en hel del i Danmark och ute i Europa – oftast trakterande trumsetet men också som gitarrist, pianist liksom kompositör och producent. Även om jazzen utgör hans musikaliska bas har han ofta hörts spela pop, frijazz, hiphop – och det är nog just bredden och lyhördheten för olika uttryck som utmärker Ossian som musiker.

Eric Liftig: Saxofon
Simon Jonsson: Hammondorgel
Ossian Ward: Trumset

_
Entré 100 :-
Student etc 50 :-

_
Friday Late Night Jamsession
Kl.23-00.30
Fri Entré

Detaljer

Datum:
1 juli
Tid:
20:30 - 22:30