Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bäckbrothers JazzTivoli Feat. Kristin Korb

7 maj @ 20:30 - 23:00

UtopiaJazz är väldigt stolta och glada att kunna presentera Bäckbrothers JazzTivoli tillsammans med den amerikanska sångerskan och basisten Kristin Korb. Bäckbrothers och Kristin Korb har tidigare spelat tillsammans vid Copenhagen Internationell Jazz Festival där de även kommer spela tillsammans i juli 2022.

Kristin Korb

Det är få basister som kan sjunga och det är ännu färre som kan det bra. Kristin Korb är en av de artister som får dig att glömma att hon spelar bas när du hör hennes kristallklara röst. Inspirerad av tiden då musiken var romantisk och fick dig att vilja dansa, förkroppsligar Kristin den andan och tar med sig publiken på resan.

Under sin tid som student vid Univesity of California, San Diego tog Kristin lektioner för den store baslegenden Ray Brown som blev mycket entusiastisk över Korbs basspel vilket ledde till en gemensam skivinspelning tillsammans med Ray Brown Trio, Introducing Kristin Korb with Ray Brown Trio 1996. Sedan har Kristin gjort väldigt många kritikerrosade skivinspelningar i eget namn , den senaste med titeln Why Not från 2021.

Hon har undervisat vid University of Southern California där hon var koordinator för sångjazzstudier, Azuza Pacific University, Grossmont Community College och var chef för jazzstudier vid Central Washington University. Korb är fortfarande mycket engagerad i utbildningsverksamhet och undervisar på universitet, jazzläger och festivaler med unga studenter. Sedan 2011 är Kristin bosatt i Köpenhamn.

www.kristinkorb.com

Kristin Korb: Bass & vocal
Anders Bäck: Sax
David Bäck: Piano
Anders Kjellberg: Drums

_
Entré 100 :-
Student etc 50 :-

Detaljer

Datum:
7 maj
Tid:
20:30 - 23:00