Classic Jazz at UtopiaJazz – Instant Swing

31 oktober / 18:00

UtopiaJazz är oerhört glada att kunna presentera en ny konsertserie i höst förlagda under några tisdagar. Detta är ett samarrangemang med Föreningen Classic Jazz Göteborg. Det kommer bjudas på klassisk jazz från New Orleans och Swing. Nummer tre ut i denna konsertserie är Instant Swing.

Så här beskriver Instant Swing sin musik:Bandet hör hemma i Göteborg men vi spelar påjazzfestivaler, klubbar, företag, fester och olikaevenemang i södra Sverige, Danmark eller Norge.Vi ser fram emot att få spela för dig!

Bandets musikaliska idé är att bygga repertoaren av starka låtarsom engagerar både oss i bandet och publiken, med välkomponeradefina melodier och spännande ackord – eller bara enormt svängiga.Förutom klassiska jazzlåtar kan det även vara evergreens, låtar medfina tänkvärda texter eller från den nutida pop-repertoaren. Låtar avDuke Ellington, Cole Porter, Toots Thielemans och Keith Jarrettblandas med kompositioner av Jobim, Sting, Amy Winehouse,Bo Kasper och Bob Dylan, för att nämna några. Med detta vill viskapa en spännande musikupplevelse med lite överraskande låtval.

I grunden är alla i bandet jazzmusiker vilket naturligtvis präglarhur vi tolkar låtarna. Vad vi kommer att spela för er vet ingen äninte heller vi själva. Men kul ska det bli!

Bandet hör hemma i Göteborg men vi spelar påjazzfestivaler, klubbar, företag, fester och olikaevenemang i södra Sverige, Danmark eller Norge.Vi ser fram emot att få spela för dig! Bandets musikaliska idé är att bygga repertoaren av starka låtarsom engagerar både oss i bandet och publiken, med välkomponeradefina melodier och spännande ackord – eller bara enormt svängiga.Förutom klassiska jazzlåtar kan det även vara evergreens, låtar medfina tänkvärda texter eller från den nutida pop-repertoaren. Låtar avDuke Ellington, Cole Porter, Toots Thielemans och Keith Jarrettblandas med kompositioner av Jobim, Sting, Amy Winehouse,Bo Kasper och Bob Dylan, för att nämna några. Med detta vill viskapa en spännande musikupplevelse med lite överraskande låtval.

I grunden är alla i bandet jazzmusiker vilket naturligtvis präglarhur vi tolkar låtarna. Vad vi kommer att spela för er vet ingen äninte heller vi själva. Men kul ska det bli!

 

___

Entré 120:-
Student 60:-

Köp konsertbiljett

TIS – TOR 17 – 23 OCH FRE – LÖR 16 – 01 | KARL JOHANSGATAN 6 GÖTEBORG | INFO@UTOPIAJAZZ.COM | +46768941124